Samsungov telefon sa sklopivim ekranom stiže navodno ove godine

Već nekoliko godina se pojavljuju glasine prema kojima će Samsung u nekom trenutku u budućnosti objaviti sklopivi telefon. Kompanija je nekoliko puta demonstrirala svoju sposobnost da izradi sklopivi telefon, ali je on do sada ostao samo koncept. Sada se očekuje da Samsung ode korak dalje sa ovim planom u 2017. godini i objavi sklopivi telefon u trećem ili četvrtom tromjesečju.

Samsung ipak još uvijek ništa nije otkrio o budućim planovima za sklopive telefone, a kompanija nije zvanično čak ni potvrdila da će izraditi takav uređaj uprkos činjenici da ima bezbroj patenata koji se odnose na takve telefone. Ipak, samo zato što ima patent ne znači i da će Samsung objaviti takav telefon.

Nedavni izveštaji poručuju da će Samsung konačno ove godine predstaviti sklopivi telefon. Najnovije glasine iz Kine govore da će Samsung sklopivi telefon, koji za sada nosi kodno ime Galaxy X, objaviti krajem godine.

LG G6 stiže u Ožujku 2017

S obzirom na to da se LG tokom CES 2017 sajma fokusirao na televizore i robote, očekivano nismo imali priliku da vidimo LG G6 telefon tokom ovog događaja. Ovo ostavlja MWC 2017 kao mesto gde bi južnokorejska kompanija mogla predstaviti svoj naredni premijum telefon, sem ukoliko se LG ne odluči za posebnu promociju.

Prema navodima južnokorejskih medija, koji citiraju visokog zvaničnika kompanije LG, “potvrđeno je” da će LG G6 biti objavljen tokom MWC 2017 sajma, te da će se telefon u prodaji naći od ožujka (točnije 10. ožujka u Južnoj Koreji).

Do sada je potvrđeno nekoliko detalja o LG G6 telefonu. Ovo uključuje i odustajanje od modularnog dizajna. Ekran bi trebalo da bude 5.7-inčni QHD+ LCD, sa odnosom stranica od 18:9. Više detalja o telefonu ćemo saznati u periodu 28. veljaca – 2. ozujak, kada se održava MWC.